Menu
Syrinx PR

Burgemeester van Zanen opent WTC Utrecht

Eerder vandaag heeft Jan van Zanen, burgemeester van gemeente Utrecht, het nieuwe WTC aan het Stadsplateau 2 in Utrecht geopend. De opening vond vanmiddag plaats met een feestelijke ceremonie, waarbij de burgemeester van Utrecht en Ronald van der Waals, fondsmanager CBRE Global Investors, samen met de nieuwe huurders, de architect MVSA Architects, bouwer BAM en diverse dienstverleners in het gebouw, de officiële openingshandeling verrichtten.

WTC Utrecht is gebouwd op een van de meest centrale locaties in Nederland direct naast Utrecht Centraal Station. Het is het eerste grote kantoorgebouw in Nederland dat binnenkort een WELL Building Standard certificaat[1] zal ontvangen en tevens een BREAAM-NL Excellent[2] ontwerpcertificaat krijgt. Het gebouw omvat ca. 29.000 m2  v.v.o. kantoorruimte verspreid over 19 verdiepingen en biedt zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken inclusief voorzieningen zoals horeca, een bemande receptie, fietsenstalling, courtesy bikes, een bedrijfsrestaurant en een meeting center op de onderste vier verdiepingen. Al voor de officiële opening is het kantoorgebouw voor circa 90% verhuurd en inmiddels hebben de eerste huurders - waaronder The Office Operators, PropertyEuro, Navigant, Hiemstra & De Vries, Ynformed, Fleet Complete en SiRM - hun intrek genomen in het gebouw. Ook de faciliteiten zoals het Grand Café & Restaurant Metro City Kitchen, het meeting centre, de fietsenstalling en het bedrijfsrestaurant van Vermaat zijn volledig operationeel.

Jan van Zanen, burgemeester gemeente Utrecht zei bij de opening: “Voor mij als burgemeester goed om te kunnen melden: een nieuw bedrijfsverzamelgebouw in onze mooie stad. En wat voor één. Het aantal huurders dat het WTC Utrecht al heeft weten aan te trekken, geeft aan dat dit gebouw op deze locatie en op dit moment, goed aansluit bij de behoeften van kantoorgebruikers in onze stad en regio.”

Ronald van der Waals, fondsmanager bij CBRE Global Investors: “We hebben bij de ontwikkeling van WTC Utrecht in partnerschap met de gemeente Utrecht samengewerkt om een kwalitatief serviceconcept te realiseren op een ideaal bereikbare plek dat tegemoetkomt aan de vraag in de markt. Een gebouw waarin veel aandacht en tijd is geïnvesteerd in duurzaamheid, door ons en door onze huurders. Tevens hebben we geïnvesteerd in het welzijn van de gebruikers in ons gebouw en we zijn trots dat we binnenkort als eerste grote kantoorgebouw in Nederland een WELL Building Standard certificaat krijgen.”

90% verhuurd
CBRE Global Investors heeft reeds huurovereenkomsten gesloten met 22 huurders. Huurders in dit moderne, duurzame en hedendaagse kantoorgebouw zijn ondermeer Aalberts Industries, Metro City Kitchen, Fleet Complete, Vermaat, SPAR, Hiemstra & De Vries, Ynformed, SiRM, PropertyEuro, Navigant, Syndesmo, & Morgen, Synchroon, Nationale Hypotheek Garantie, Hays, Nixxes Software, RNHB, Heroes Corp., The Office Operators, Van Diepen van der Kroef Advocaten, Vermaat en CBRE.

Hoogwaardige diensten
WTC Utrecht biedt hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten die zowel voor huurders in het gebouw als voor het publiek toegankelijk zijn. Op de begane grond en de eerste verdieping is een eigentijds grand café genaamd METRO City Kitchen van bijna 1.000 m2 geopend. Op de eerste verdieping is een fietsenstalling met plaats voor ca. 900 fietsen, waar gebruik gemaakt kan worden van de courtesy bikes. Op de tweede verdieping is een bemande receptie en een modern Business & Conference Center dat wordt geëxploiteerd door The Office Operators. Op de derde verdieping wordt een stijlvol bedrijfsrestaurant geëxploiteerd door Vermaat Catering. Tevens krijgt WTC Utrecht een eigen Business Club toegankelijk voor alle huurders.

WTC Utrecht
WTC Utrecht is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds dat wordt beheerd door CBRE Global Investors. De eerste paal voor de bouw is geslagen op 29 juni 2016. In de realisatie van WTC Utrecht is er in een partnerschap samengewerkt met de gemeente Utrecht. Partijen hebben de handen ineengeslagen om van het stationsgebied een ontmoetingsplek te maken voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland. WTC Utrecht is ontworpen door een team van architecten van MVSA Architects onder leiding van Roberto Meyer: “De centrale locatie van WTC Utrecht wordt weerspiegeld in het ontwerp. Door de locatie is een grote reizigersstroom rondom het gebouw. Om deze dynamiek te symboliseren is er gekozen voor afgeronde vormen, die het gebouw een elegante en tijdloze look geeft. Het resultaat is een open, toegankelijk en transparant gebouw. De open glazen gevel biedt veel ruimte voor natuurlijk daglicht en geeft een gevoel van vrijheid en openheid. The sky is the limit, dat geldt zowel voor het ontwerp als voor haar veelbelovende huurders”. BAM – ondersteund door AM RED - realiseerde het ontwerp van MVSA Architects.

Recente berichten

De specials, events en awards van november 2017 - maandelijkse vastgoedkalender update

November is dé maand om met retailthema’s aan de slag te gaan. Zo publiceert Propert...

Verenigingen van Eigenaren vrijgesteld van vergunningsplicht Wet toezicht trustkantoren

Ministerie van Financiën en Ministerie van Veiligheid en Justitie geven vrijstellingsbesluit...

Syrinx aan de slag voor het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Syrinx werkt sinds kort pro deo voor het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Het huis waar ouder...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR