Menu
Syrinx PR

Vier nieuwe huurovereenkomsten in 'Scheepvaarthuis' Groningen

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft vier nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor het multi-tenant kantoorgebouw Scheepvaarthuis aan de Laan Corpus den Hoorn 200 in Groningen. De bezettingsgraad in het kantoorgebouw is hiermee boven de 90 procent uitgekomen. Nieuwe huurders in dit moderne, hooggekwalificeerde multi-tenant kantoorgebouw zijn Hofsteenge Zeeman Groep, Datanext, MediaCT en iWink.

HighBrook Investors kocht het Scheepvaarthuis in december 2016 als onderdeel van de aankoop van de Hanzevast kantorenportefeuille. Bij de verwerving van het kantoor, waarbij Equity Estate optrad als adviseur van HighBrook Investors, stond het Scheepvaarthuis volledig leeg.

Hofsteenge Zeeman Groep B.V., een sterk groeiend accountantskantoor in de publieke sector heeft een lange termijn huurovereenkomst getekend voor de derde verdieping (640 m2). Datanext, een innovatief bedrijf op het gebied van Marketing Automation en Data Solutions, tekende een contract voor de huur van de halve begane grond (285 m2). MediaCT BV, een vooruitstrevende ontwikkelaar op het gebied van e-commerce, heeft een lange termijn huurovereenkomst gesloten voor de eerste verdieping in het gebouw (640 m2) en voor een deel van de begane grond (121 m2). iWink, een full-service internetbureau, huurt de tweede verdieping (640 m2) en een deel van de begane grond (121 m2). MediaCT en iWink delen derhalve de helft van de begane grond van het Scheepvaarthuis waardoor zij beiden beschikken over een gecombineerde ruimte voor lunch, meetings, events en recreatie.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde HighBrook Investors bij de totstandkoming van alle huurovereenkomsten met uitzondering van die met Hofsteenge Zeeman Group. MediaCT is voor de aanhuur geadviseerd door Thijssen Vos Bedrijfsmakelaars in Groningen. Hanzevast, verkoper van het Scheepvaarthuis in december 2016, ondersteunde bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten met Hofsteenge Zeeman Groep B.V., MediaCT BV en iWink.

In 2017 is het Scheepvaarthuis aan Laan Corpus den Hoorn in Groningen volledig gerenoveerd en ontwikkelt naar een moderne multi-tenant locatie met hoge kwaliteit kantoorvloeren gecombineerd met woonkamerachtige werk- en vergaderruimten. Het kantoorgebouw omvat circa 2.675 m2 kantoorvloer verdeeld over vier verdiepingen en een kelder. Nu het asset management plan is afgerond en de bezettingsgraad van nul naar meer dan 90 procent is gebracht, heeft HighBrook Investors de verkoop van het object gestart. Equity Estate treedt in deze verkoop op als adviseur van HighBrook Investors. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is aangesteld voor de marketing van het gebouw en de begeleiding van het verkoopproces.

Gedeelde lunch en recreatieruimte in Scheepvaarthuis Groningen

Werkruimtes in woonkamersfeer in Scheepvaarthuis Groningen

Recente berichten

Ingrid Wallisch member van Sociëteit Vastgoed

Sinds kort is Ingrid Wallisch, oprichter en bureau-directeur van Syrinx PR, member van Socië...

Column: Het dilemma van privacy

Sinds de nieuwe privacywet blijken de strengere regels voor databescherming behoorlijk te kunnen ...

De specials, events en awards van november 2017 - maandelijkse vastgoedkalender update

November is dé maand om met retailthema’s aan de slag te gaan. Zo publiceert Propert...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR