Menu
Syrinx PR

HighBrook en Breevast sluiten transactie Mesdag Delta portfolio

LONDON/AMSTERDAM, 25 April 2018 – Private equity vastgoedinvesteerder HighBrook Investors en Breevast hebben vandaag bekend gemaakt dat de overname van de Mesdag Delta-portefeuille is afgerond. HighBrook heeft de portefeuille via een onderhandse transactie verworven door samen te werken met de bestaande eigenaar Breevast om een herkapitalisatie van de portefeuille te structureren. De deal was binnen circa 30 dagen gestructureerd en gesloten.

Als gevolg van de transactie heeft Breevast de bestaande lening van € 615 miljoen nu volledig terugbetaald. De geplande executieverkoop op 15 mei 2018 zal niet plaatsvinden en Breevast heeft het beroep ingetrokken dat gepland stond voor 26 april 2018.

De portefeuille bestaat uit 56 objecten verspreid over Nederland met een totale oppervlakte van 456.000 m2. Onderdeel van de portefeuille is een aantal markante monumentale objecten in het centrum van Amsterdam, een aantal light-industrial objecten en grote winkelcentra met bekende supermarkten als anchor tenants. Meer dan 50% van de portefeuille bevindt zich in Amsterdam en bijna 70% bevindt zich in het grotere Randstad-gebied. 

Breevast heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het property, asset & development management van de portefeuille. HighBrook Investors en Breevast hebben een proactieve value-add asset managementstrategie en businessplan voor de portefeuille opgesteld.

Deze transactie markeert voor HighBrook Investors de 12e investering op de Nederlandse markt in de afgelopen 18 maanden. HighBrook heeft nu circa 100 objecten in Nederland verworven van in totaal 620.000 vierkante meter en is nog in meerdere lopende transacties waaronder - maar niet beperkt tot -de verwerving van het iconische Groothandelsgebouw in Rotterdam.

Loyens & Loeff trad op als adviseur voor HighBrook Investors in deze transactie. Breevast werd geadviseerd door Dentons en CMS. BNP Paribas Real Estate stond partijen bij als deal advisor.

Over HighBrook Investors

HighBrook Investors is een private equity vastgoedinvesteerder gericht op value-add investeringen in de Verenigde Staten en West-Europa. HighBrook managed een reeks samengestelde, gesloten fondsen vanuit kantoren in New York, Londen en Atlanta.

Over Breevast

Breevast, opgericht in 1963, richt zich op de ontwikkeling, realisatie, het investeren en beleggen in alsmede het beheer van commercieel en residentieel vastgoed in Europa en Noord-Amerika. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam heeft Breevast kantoren in Antwerpen, Luxemburg en Newport Beach (Verenigde Staten).

Recente berichten

Equity Estate benoemt Rob de Groot tot Director Management Services

Amsterdam, 6 maart 2017 – Equity Estate, specialist in Asset Management en Management Servi...

Vacature: starter/werkstudent PR & Communicatie

We zijn op zoek naar een starter/werkstudent pr & communicatie. Zoek jij een leuke plek om er...

Bouw Het Prinsenkwartier in Brielle officieel van start

Amstelveen, 3 Mei 2019 – Altera heeft - samen met Gebroeders Blokland, de Catharina Stichti...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR