Menu
Syrinx PR & Communicatie

Greystar breidt OurDomain-portfolio uit in Merwedekanaalzone Utrecht

‘S-GRAVENHAGE, 11 juli 2018 - Internationaal ontwikkelaar, belegger en vastgoedmanager Greystar heeft voor het OurDomain platform dat de organisatie voor institutionele investeerders beheert een ontwikkellocatie van 37.000 m2 gekocht aan de Europalaan 30 en 34 in Utrecht.

De aangekochte ontwikkellocatie maakt deel uit van het transformatiegebied Merwedekanaalzone, de belangrijkste plek in Utrecht om binnenstedelijk de groei van de stad op te vangen. In de Merwedekanaalzone komen 6.000 - 10.000 nieuwe woningen voor een breed scala aan doelgroepen, inclusief commerciële en sociale voorzieningen.

Greystar wordt onderdeel van het eigenarencollectief Merwede. Hier werken zes private grondeigenaren en de gemeente samen aan ontwerp en realisatie van de nieuwe stadswijk Merwede. Een aantrekkelijk hoogstedelijk en duurzaam gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Eén van de keuzes is om het gebied te laten functioneren als proeftuin voor nieuw stedelijk leven. Daarom is in het ontwerp voor Merwede nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu.

OurDomain Utrecht Merwede

OurDomain Utrecht Merwede wordt een hoogwaardig wooncomplex met verschillende soorten huurappartementen, inclusief services en voorzieningen zoals horeca, retail, supermarkt, pick-up points en fitness. Een ontwikkeling gericht op een nieuwe, moderne manier van wonen waarin de bewoners centraal staan. Een inclusief concept met focus op slim, duurzaam en sociaal wonen, toegankelijk voor een brede doelgroep waaronder starters, young professionals en gezinnen. OurDomain Utrecht Merwede is naar verwachting eind 2023 operationeel.

Strategie
De aankoop van de ontwikkellocatie in Utrecht past in de langetermijn strategie van OurDomain, het platform dat Greystar voor investeerders beheert en waarin de organisatie zelf ook co-investeerder is. OurDomain creëert waarde voor gebieden met een hoogwaardig en duurzaam concept. Alle residentiële investeringen zijn gericht op de nieuwe manier van leven waar de generaties van vandaag op zoek naar zijn. De afgelopen twee jaar heeft Greystar een sterke portefeuille opgebouwd, inclusief:

  • De acquisitie van studentencampus ‘Campus Diemen Zuid’, bestaande uit ruim 900 studentenappartementen die momenteel wordt uitgebreid met 770 nieuwe woningen voor overwegend young professionals en onderdeel zal worden van het OurDomain-concept;
  • de recent gestarte bouw van ‘OurDomain Amsterdam South East’ op de verouderde kantorenlocatie Holendrecht bestaande uit 1600 appartementen voor studenten en young professionals verdeeld over drie gebouwen;
  • de ontwikkeling van ‘OurDomain Rotterdam Blaak’ met meer dan 600 appartementen in het centrum van Rotterdam, ook voor studenten en young professionals.

Recente berichten

HB Capital verhuurt winkel in Apeldoorn aan Esprit Europe B.V.

HB Capital heeft een huurovereenkomst gesloten met Esprit Europe B.V. voor de huur van 440 m²...

Equity Estate benoemt Rob de Groot tot Director Management Services

Amsterdam, 6 maart 2017 – Equity Estate, specialist in Asset Management en Management Servi...

Column: supermarkt een superbelegging?

Waar vliegreizen, elektronica en zeker ook fashion massaal online worden gekocht, geldt dat nog n...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR & Communicatie