Menu
Syrinx PR

Altera verwerft nieuwbouwontwikkeling Kop van Laak in Den Haag

Amsterdam, 5 juni 2019 – Altera maakte eerder vandaag - op vastgoedbeurs PROVADA in Amsterdam - de verwerving bekend van het markante appartementencomplex Kop van Laak in Den Haag. De 77 duurzame, all-electric twee- en driekamer appartementen in dit nieuwbouwcomplex komen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in exploitatie. Kop van Laak is het sluitstuk van de ontwikkeling van de Spoorzone vlakbij het centrum van Den Haag. Altera kocht de nieuwbouwontwikkeling van PIKE Vastgoed B.V. Het ontwerp is van Arkelson B.V. en de bouw, die nog dit jaar start, is in handen van Ouwehand Bouw.

Passend bij de vastgoedbeleggingsstrategie van Altera, is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex. De gasloze, all-electric appartementen worden voorzien van  energiezuinige vloerverwarming, moderne warmte-isolatie en zonnepanelen. De locatie, op de hoek van de Waldorpstraat en de Calandstraat in Laakhaven-West, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten op loop- of fietsafstand en optimale bereikbaarheid met zowel openbaar als eigen vervoer. De woningen zijn gericht op (young) professionals en kleine gezinnen met huurprijzen vanaf €850,- per maand. 

Erwin Wessels, directeur portefeuillemanagement van Altera: “We zijn heel content met de verwerving van dit prachtige appartementencomplex. Voor het totale gebied wordt dit de kroon op de volledige herontwikkeling van de Spoorzone rondom Hollands Spoor wat ooit een monofunctioneel haven- en industriegebied was. Dankzij de  goede samenwerking met PIKE Vastgoed, de gemeente Den Haag, bouwer Ouwehand en Capital Value, wordt Kop van Laak onderdeel van een moderne en gevarieerde wijk die wonen, werken en recreëren combineert in de stijl en sfeer van de vroegere haven die hier ooit was. Naast deze maatschappelijk duurzame aspecten, is voor ons als belegger vooral de betaalbaarheid van de appartementen een belangrijk uitgangspunt van deze woningbouwontwikkeling.”

Capital Value begeleidde samen met Pels Rijcken PIKE Vastgoed B.V. bij de verkoop van het complex.

Recente berichten

Equity Estate benoemt Bert van den Hoek in Raad van Commissarissen

De aandeelhouders van Equity Estate, specialist in Asset Management en Management Services in vas...

Hong Kong duurste kantoorlocatie ter wereld

Hong Kong heeft Londen’s West End van de eerste plaats gestoten als duurste kantorenlocatie...

Column: Het dilemma van privacy

Sinds de nieuwe privacywet blijken de strengere regels voor databescherming behoorlijk te kunnen ...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR