Menu
Syrinx PR

HighBrook Investors koopt Mainland Offices van DHG

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft Mainland Offices aan het Vasteland 10-40 in het centrum van Rotterdam overgenomen van DHG. Mainland Offices is een kantoorgebouw van ca. 12.000 m2 bestaande uit twee geschakelde gebouwen met zes verdiepingen, waaronder winkelruimte op de begane grond en multi-tenant kantoorruimte op de andere vijf verdiepingen. HighBrook Investors verwierf het object via een off-market transactie.

Mainland Offices is gelegen naast het historische Scheepvaartkwartier in Rotterdam aan de noordkant van de rivier de Nieuwe Maas en de iconische Erasmusbrug. Meer dan 55 procent van het gebouw is verhuurd met een gemiddelde huurtermijn van ongeveer vijf jaar. Onlangs investeerde DHG circa EUR 3 miljoen in de renovatie van het gebouw met onder andere vervanging van installaties en het creëren van turn-key kantoorruimte. Het gebouw heeft nu een energielabel A. HighBrook Investors is voornemens dit jaar een omvangrijke renovatie van het exterieur uit te voeren.

Rotterdamse kantorenmarkt
Rotterdam is, na Amsterdam en Den Haag, de derde grootste kantorenmarkt van Nederland en ook de derde markt in termen van kantooropname na Amsterdam en Utrecht. Het leestandspercentage over 2017 lag net onder de 15 procent. Rotterdam Centrum is daarnaast de best presterende subkantorenmarkt in de stad die, met steun van de gemeente, is en verder wordt gerevitaliseerd door vernieuwde openbare ruimtes, transformaties en verbeterde voorzieningen. 

BNP Paribas Real Estate trad op als adviseur van HighBrook Investors en zal ook het Asset and Property Management van Mainland Offices uitvoeren. Loyens & Loeff trad op als juridische adviseurs van HighBrook. DHG vertegenwoordigde zichzelf in de transactie.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor een hi-res afbeelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:
Syrinx pr & communicatie | Ingrid Wallisch | +31 (0)6 20 11 20 58 | ingrid@syrinxpr.nl

Recente berichten

Bouw WTC Utrecht officieel van start

Utrecht, 29 juni 2016 – Vanmiddag is de eerste paal van het nieuw te bouwen WTC Utrecht de ...

Vastgoed pr kalender 2017

Zou het niet handig zijn als alle vastgoed professionals een kalender hebben waarin alle (Europes...

HB Capital verhuurt winkel in Kalverstraat aan Guess

Laren, 14 januari 2019 – Fashion label Guess heeft een huurovereenkomst gesloten met HB Cap...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR