Menu
Syrinx PR & Communicatie

HB Capital verkoopt distributiecentrum Raamdonksveer

Investeringsmaatschappij HB Capital heeft het distributiecentrum in Raamsdonksveer verkocht aan Intervest Offices & Warehouses. Deze transactie betekent de eerste verkoop van logistiek vastgoed in de portefeuille van HB Capital. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.500 m2 en is langjarig verhuurd aan woon- en decoratie retailer Leen Bakker. Intervest verwerft hiermee de tweede logistieke site in Nederland. De verkoop omvat een investeringsvolume van ruim EUR 14 miljoen met een bruto-aanvangsrendement van 7,2 procent.

Jean-Paul Sols, CEO Intervest, zegt over de aankoop: “Met deze tweede strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland zet Intervest de ambitie voort om te groeien binnen een straal van 150 kilometer rond Antwerpen in zowel België, Nederland als Duitsland. De acquisitie van dit moderne distributiecentrum in de logistieke hotspot Noord-Brabant is een toekomstzekere investering met een cashflow op lange termijn.” 

Hotspot locatie

Het object is in 2010 built-to-suit gerealiseerd voor Leen Bakker die vanuit deze locatie de winkelbevoorrading in de Benelux en de e-commerce distributie verzorgt. Het logistieke complex is optimaal gelegen met een goede ontsluiting via de A27 (Breda-Almere) en de A59 (Moerdijk-Den Bosch) en een directe verbinding met de havens van Rotterdam en Antwerpen. Retailorganisatie Leen Bakker, tot voor kort onderdeel van Blokker Holding, is onlangs verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management.

HB Capital is in deze transactie begeleid door juridisch adviseur Loyens&Loeff en vastgoedadviseur CBRE. DLA Piper was juridisch adviseur van Intervest.

Recente berichten

Spar en Xenos huren XXL distributiecentrum in Waalwijk

NAARDEN, 6 december 2018 – Investeringsmaatschappij HB Capital heeft met Spar en Xenos lang...

Meedoen, samen uit de armoede!

Hoewel Nederland een welvarend land is, leven nog steeds meer dan een miljoen mensen in armoede. ...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR & Communicatie