Menu
Syrinx PR & Communicatie

5 tips voor een perfect vastgoedtransactie persbericht

Het vastgoedtransactie persbericht, een eenvoudige manier om jouw vastgoedbedrijf of vastgoedproject te positioneren. Toch blijkt een transactiebericht schrijven niet zó makkelijk. Want wanneer is een transactie eigenlijk het melden waard? En wat hoort er dan precies in zo’n bericht te staan? Op het kantoor van Syrinx pr & communicatie hielden we een kleine brainstormsessie en schreven we de 5 tips voor een perfect vastgoedtransactie persbericht!

Voldoet het nieuws aan de criteria van de vastgoedpers?

Niet iedere transactie is het melden waard. Daarom hanteert de vastgoedpers een aantal criteria voor het melden van een persbericht. Check altijd eerst of jouw transactie aan deze criteria voldoet:

- Beleggingsvolume hoger dan EUR 1 miljoen
- Kantoortransacties groter dan 750 m2
- Logistieke transacties groter dan 10.000 m2
- Bedrijfsruimte transacties groter dan 1.000 m2
- Alle retailtransacties

Stem af met betrokken partijen 

Bij een transactie zijn altijd meerdere partijen betrokken. Het is dan belangrijk om te vragen of de huurder, verhuurder, koper óf verkoper akkoord is met een persbericht. Zo ja, wie zijn de adviserende partijen en bedenk of met hen ook afstemming nodig is.

De inhoud van het persbericht

Een transactiebericht kun je meestal opdelen in drie alinea’s. In de eerste alinea vertel je wie wat (welk type vastgoed) heeft gehuurd, gekocht, verkocht of verhuurd aan wie. Daarnaast vermeld je de omvang (m2) van de transactie en de locatie van het object.

In de tweede alinea is ruimte voor aanvullende informatie. Denk bijvoorbeeld aan relevante feiten/details over het object, eventuele renovaties of het aantal verdiepingen. Omschrijf ook de ligging of bijzondere aspecten van het gebied.

In de derde alinea beschrijf je indien van toepassing of het vastgoed onderdeel is van een groter geheel (bijvoorbeeld onderdeel van een winkelcentrum), plaats je eventuele quotes en benoem je de betrokken adviseurs. 

Beeldmateriaal

Onmisbaar in een persbericht is beeldmateriaal. Lever bij ieder bericht een foto van minimaal 500kB aan. Indien er geen foto van het object is, kun je als alternatief kiezen voor een render of een algemene foto van het concept.

De boilerplate

Onderaan het persbericht voeg je een – zoals ze dat noemen – boilerplate toe, een stukje tekst over de organisatie. Dit stukje geeft in een paar zinnen de belangrijkste informatie over het bedrijf of de organisatie en bevat links naar de website en eventuele social media kanalen. Deze tekst maakt deel uit van de positionering en wordt vaak geplaatst onder de ‘Noot voor de redactie’. Ben je een nieuw bedrijf of kent de pers je nog niet zo goed? Dan kan deze tekst ook onderaan het persbericht – boven de noot voor de redactie - geplaatst worden.

Veel succes!

Als je deze vijf stappen aanhoudt, ligt er een mooie basis voor een transactiebericht. Vergeet niet om het bericht in de derde persoon te schrijven en laat het persbericht goedkeuren bij de pr- en communicatieafdeling of pr-adviseur. Veel succes!

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij vastgoedtransactie persberichten? Neem dan contact op met Syrinx pr en communicatie, hét PR bureau voor de vastgoedbranche.

Recente berichten

HighBrook Investors opent 'Quarter Offices' in Amsterdam Sloterdijk

Amsterdam, 31 mei 2018 – Vandaag opent HighBrook Investors officieel Quarter Offices, een n...

HighBrook verkoopt industriële portefeuille aan Urban Industrial

HighBrook Investors heeft een vastgoedportefeuille van 17 objecten verkocht aan Urban Industrial....

Cushman & Wakefield neemt DTZ Zadelhoff over

Cushman & Wakefield, wereldwijd marktleider in commercieel vastgoedadvies, maakt vandaag beke...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR & Communicatie