Menu
Syrinx PR & Communicatie
Corporate Communicatie

Website teksten op basis van de customer journey

NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goed. NVM is er voor de leden, maar om die leden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat NVM wordt gezien – en ervaren – als aut...

NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goed. NVM is er voor de leden, maar om die leden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat NVM wordt gezien – en ervaren – als autoriteit op het gebied van makelaardij en taxaties. Om dit te bereiken wil NVM sterker en nadrukkelijker aanwezig zijn op belangrijke momenten in de customer journey van consumenten, door hen steeds op het juiste moment te voorzien van relevante informatie, door hen steeds op het juiste moment te voorzien van relevante informatie. Hiervoor was het onder andere nodig dat bestaande content op de website van de vereniging geherstructureerd en geredigeerd werd.

Syrinx kreeg de opdracht alle content voor de vakgroepen Wonen en Agrarisch & Landelijk te redigeren. Processen – van het aankoop- en verkoopproces tot aan het pachten en verpachten van grond, de onteigeningsprocedure en het taxatieproces - zijn stap voor stap in kaart gebracht en vertaald naar heldere teksten die vlot lezen in een toegankelijke tone-of-voice rekening houdend met Search Engine Optimisation (SEO). De teksten zijn samen met de nieuwe website van NVM in april 2020 gelanceerd.  

 

Bekijk andere projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Syrinx PR & Communicatie