Menu
Syrinx PR & Communicatie
Gebouw- en gebiedsmarketing

Maatschappelijk en duurzaam project

Op 4 juli 2019 is Rhapsody in West geopend, een nieuwbouwproject met 239 huurwoningen verdeeld over 5 gebouwen in Amsterdam Bos en Lommer. Een bijzonder project, gestart in 2013, vanuit de doelstelling positief bij te dragen aan het gebied, de buu...

Openingsevent maatschappelijk duurzaam woonproject Rhapsody in Amsterdam Bos en Lommer

Op 4 juli 2019 is Rhapsody in West geopend, een nieuwbouwproject met 239 huurwoningen verdeeld over 5 gebouwen in Amsterdam Bos en Lommer. Een bijzonder project, gestart in 2013, vanuit de doelstelling positief bij te dragen aan het gebied, de buurtbewoners en het milieu.

Niet alleen is het wooncomplex zeer duurzaam en energiezuinig ontwikkeld, maar het vormt vooral ook het hart van buurtparticipatie in de wijk. Samen met kunstenaarscollectief Cascoland is er meteen vanaf de start actief samengewerkt met bewoners in de wijk. Met de benoeming van vijf community managers is continuering van gezamenlijke activiteiten en buurtparticipatie gegarandeerd. Het binnenterrein met tuin en vijvers is vrij toegankelijk en biedt onder meer toegang tot de KolenkitKas waarin activiteiten georganiseerd worden voor de hele wijk. Ook biedt het wooncomplex een logeerhuis voor bezoekende familieleden van bewoners uit de buurt en wordt binnenkort in de plint van het gebouw huiskamerconcept ‘The Villy’ gerealiseerd, een ontmoetingsplek waar bewoners en mensen uit de buurt kunnen eten, drinken, werken en ontspannen. 

Tijdens de opening stonden al deze elementen, van maatschappelijke duurzaamheid tot buurtparticipatie en creativiteit, centraal. Het evenement is georganiseerd in de prachtige, gezamenlijke binnentuin van het wooncomplex. De catering is grotendeels verzorgd door de KolenkitKeuken, een diverse groep van koks uit de buurt met uiteenlopende achtergronden. Ook het entertainment was in handen van lokale muzikanten en een spoken word artists. Jeroen van Berkel, Stadsdeelbestuurder van de gemeente Amsterdam, Bart Mispelblom Beyer van TANGRAM Architekten, Frank Aalbers en Paul Oremus van CBRE Global Investors openden gezamenlijk het unieke Rhapsody in West.

Syrinx heeft in opdracht van eigenaar CBRE Global Investors de organisatie en de communicatie van de opening verzorgd: van thematiek, concept en vergunningen tot pers en het openingsevent. Het resultaat? Een goed bezochte, feestelijke opening die erkenning gaf aan iedereen die de afgelopen jaren intensief heeft bijgedragen aan Rahpsody. En natuurlijk goede pers in lokale en vakmedia.

Bekijk andere projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Syrinx PR & Communicatie