Menu
Syrinx PR & Communicatie

Peter Helfrich nieuwe commissaris bij ParkBee

Amsterdam, 23 maart 2021  Peter Helfrich, momenteel Senior Managing Director van Patrizia AG, is aangesteld als commissaris in de Raad van Commissarissen van digital car park operator ParkBee. Helfrich is binnen Patrizia AG Regional Head of South-West Europe en verantwoordelijk voor de Benelux, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en lid van de Operational Board, de Investment en ESG Committees. Hij heeft meer dan 20 jaar professionele ervaring in de Europese vastgoedmarkt en een bewezen trackrecord in kantoren, retail, logistieke en residentiële fondsen, het managen van ondermeer integrale ontwikkelingen en schuld- en hedge management voor meer dan 50 institutionele investeerders. Vanuit verschillende functies woonde en werkte hij in Zweden, Duitsland, Italië en Nederland. Helfrich is lid van de ULI Retail and Entertainment Council en van de Patrizia Children Foundation Board. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Rotterdam en heeft een Master in Real Estate van de Universiteit van Amsterdam/Amsterdam School of Real Estate.

Peter Helfrich: “Binnen onroerend goed is er een wereld te winnen om met smart tech bestaande assets slimmer te benutten. ParkBee is bij uitstek het techbedrijf om dit te doen. In mijn rol draag ik er dan ook graag aan bij de boodschap uit te dragen dat er nog veel potentie is om on- en onderbenutte parkeergarages te gelde te maken en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan leefbaarder steden.”

Werner Paul Boerma, CEO ParkBee: “We zijn heel blij met de komst van Peter. Met zijn bestuurlijke en transactionele ervaring in onroerend goed in verschillende Europese landen, zal hij van grote waarde zijn voor ParkBee, eens temeer in het licht van onze verdere Europese expansie.”

ParkBee draagt met de digital car park technologie direct bij aan de ontwikkeling naar smart cities door de openbare ruimte slimmer en duurzamer in te richten en te beheren met inzet van informatietechnologie en IoT. Het platform biedt parkeerlocaties rechtstreeks aan bij eindgebruikers door innovatieve front-end-koppelingen met parkeerapps en boekingsplatforms. ParkBee’s missie is reizigers, vastgoedeigenaren en lokale overheden te helpen beter gebruik te maken van stedelijke ruimte zodat steden bereikbaar blijven en openbare ruimte beter wordt benut. Als een van de eerste digital car park operators, haalt ParkBee auto’s uit het straatbeeld door bestuurders een beter alternatief te bieden. Met het grote netwerk van aangesloten parkeergarages, integraties met parkeerapps, en slimme systemen worden parkeerders naar de beste locatie voor de beste prijs geleid zodat steden bereikbaar blijven en stedelijke ruimte beter kan worden benut door mensen in plaats van door auto’s.

Recente berichten

Syrinx pr & communicatie weer van start

Ingrid Wallisch vertrekt bij JLL en start opnieuw met pr & communicatiebureau Syrinx Groot-Am...

Greystar start verhuur appartementen OurDomain Amsterdam Diemen

‘S GRAVENHAGE, 3 juni 2019 – Internationaal ontwikkelaar, belegger en vastgoedmanager...

Vijf nieuwe verhuurtransacties in gerenoveerd Quarter Plaza Sloterdijk

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft vijf nieuwe verhu...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR & Communicatie