Menu
Syrinx PR & Communicatie

MVGM Wonen lanceert online community platform voor bewoners van huurwoningcomplexen MVGM Plek4you

AMERSFOORT, 27 maart 2020 - MVGM Wonen lanceert MVGM Plek4you: een community platform voor bewoners in huurwoningen om laagdrempelig onderling met elkaar in contact te komen en te blijven. Bijvoorbeeld voor het maken van afspraken, gezamenlijk deelnemen aan activiteiten of om spullen te lenen of te delen. MVGM Plek4you is tevens een functioneel platform dat bijvoorbeeld de sleuteloverdracht aan nieuwe bewoners ondersteunt, reparatieverzoeken aanneemt, relevante documenten zoals handleidingen deelt en waarop nieuws met betrekking tot het wooncomplex en de directe omgeving wordt gepubliceerd.

Alle bewoners in eenzelfde woningcomplex krijgen toegang tot een eigen community waarbij ze zelf kiezen welke informatie ze openbaar willen maken en in welke groepen ze actief willen zijn. Na installatie van de app hebben bewoners standaard toegang tot alle functionaliteiten van het platform, documenten en de nieuwsagenda. MVGM Plek4you is beschikbaar voor Android en Apple apparaten en is door bewoners gratis te downloaden in de appstore maar kan ook als webapplicatie worden gebruikt.

MVGM Wonen geeft met MVGM Plek4you antwoord op de groeiende behoefte naar bewuster en socialer wonen. Als gevolg van digitalisering en individualisering van de samenleving, worstelen steeds meer mensen met het ontbreken van sociale netwerken en ligt vereenzaming steeds vaker op de loer. Om tegenwicht te bieden aan deze ontwikkelingen van de afgelopen decennia, zijn mensen meer dan ooit op zoek naar betrokkenheid en interactie in hun woonomgeving in de vorm van hechte (buurt)netwerken.

Sociale leefomgeving
Met MVGM Plek4you introduceert MVGM Wonen een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk platform voor interactie tussen bewoners. Of dit nu gaat om praktische vragen of instructies met betrekking tot het wooncomplex of om sociaal contact. MVGM Plek4you faciliteert derhalve de ontwikkeling van bewonerscommunities in antwoord op de toenemende vraag naar woon- en leefomgevingen met een sterke sociale cultuur. De intuïtieve en responsive app is gericht op een optimale gebruikerservaring. Bewoners kunnen zich vanaf de sleuteloverdracht aansluiten bij een bestaande groep, zelf groepen aanmaken, één-op-één contacten leggen, storingen en reparaties melden maar uiteraard ook eenvoudig afmelden bij groepen.

Innovatief beheer
MVGM Plek4you speelt voor MVGM Wonen ook een belangrijke rol in het management en beheer van woningcomplexen. Het vereenvoudigt de communicatie met bewoners en de processen voor bijvoorbeeld sleuteloverdracht, informatievoorziening, storings- en reparatiemeldingen en huuropzeggingen. Ook biedt het een veilige en besloten online omgeving voor het delen van praktische informatie over de woningen en het woningcomplex zoals handleidingen, brochures en instructies. MVGM Wonen kan via de app pushberichten sturen als situaties dat vereisen. De app is ook opgengesteld voor Amber- en NL-alerts. De app blijft in ontwikkeling en zal in de toekomst meer functionaliteiten krijgen die gerelateerd zijn aan de behoefte van de gebruikers. 

Manfred Ziere, Directeur MVGM Wonen, zegt over de app: “MVGM Plek4you maakt bewoners in onze woningcomplexen onafhankelijker. Het geeft ze makkelijk en overzichtelijk toegang tot heel veel praktische zaken. Ze kunnen met één klik noodzakelijke meldingen doen en met één blik op de hoogte zijn van bijvoorbeeld werkzaamheden in of rond het complex. Voor ons als vastgoedmanagers maakt de app de communicatie met bewoners makkelijker en sneller maar vooral maakt de app onze woonomgevingen socialer en interactiever. Alle buren zijn laagdrempelig te bereiken, uit te nodigen of om hulp te vragen. Wij weten dat hier veel behoefte aan is, en zeker niet alleen onder jongeren maar ook onder actieve senioren die graag in hechte netwerken actief willen zijn.”

Platform Utrecht
MVGM Plek4you is gelanceerd in het nieuwe wooncomplex Platform in Utrecht dat op 1 april 2020 wordt opgeleverd. Platform is een nieuw woningcomplex van 201 huurwoningen in het middensegment in het hart van de stad Utrecht op loopafstand van winkelcentrum Hoog Catharijne en een investering van het Dutch Residential Fund van CBRE Global Investors.

Wouter Terhorst, Head of Asset Management Retail CBRE Global Investors: “Ik ben enorm trots dat wij met Platform in Utrecht het eerste woonproject zijn waar MVGM Plek4you in gebruik wordt genomen. Mensen zijn écht op zoek naar verbondenheid en willen kunnen terugvallen op hechte netwerken, ook in hun eigen buurt. Deze app voorziet volledig in deze behoefte.”

Recente berichten

’Slimme’ Twentse huizenfabriek bouwt met robots voor Randstad

ALMELO - Robots gaan een grote rol spelen bij de oplossing van de woningnood, als het aan bo...

Cushman & Wakefield kiest Syrinx pr & communicatie als strategisch partner voor communicatie en public relations

Cushman & Wakefield heeft SyrinX pr & communicatie geselecteerd als strategisch partner v...

Een persbericht? Alleen als je écht nieuws hebt!

Persberichten opstellen en efficiënt verspreiden naar de juiste media, is een van onze kerna...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR & Communicatie