Menu
Syrinx PR

Aedifica start notering aan Euronext Amsterdam

Zorgvastgoedinvesteerder Aedifica kondigt aan dat de Groep vanaf vandaag via een tweede notering genoteerd staat aan Euronext Amsterdam. Stefaan Gielens, Aedifica’s Chief Executive Officer, zal voor deze gelegenheid vandaag in Amsterdam de gong luiden bij de opening van de beurshandel.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica’s tweede notering aan Euronext Amsterdam bevestigt onze inzet en ambitie voor verdere groei in de Nederlandse markt. Hiermee profileert Aedifica zich eens te meer als de Europese marktreferentie in beursgenoteerd zorgvastgoed.”

Op 24 oktober 2019 maakte Aedifica de aanvraag bekend voor een tweede notering aan Euronext Amsterdam als onderdeel van haar langetermijnengagement voor de Nederlandse markt. Via deze tweede notering wil Aedifica de zichtbaarheid verhogen in Nederland, waar de Groep al meer dan 50 zorggebouwen in portefeuille heeft (ca. 400 miljoen €). Bovendien biedt de notering Nederlandse beleggers rechtstreeks toegang tot een van Europa's meest ervaren pure-play investeerders in zorgvastgoed, waardoor Aedifica de mogelijkheid heeft om haar aandeelhoudersbestand verder uit te breiden en te diversifiëren.

Aedifica heeft in het kader van de tweede notering geen nieuwe aandelen uitgeven en behoudt Euronext Brussels als referentiemarkt. Aedifica’s aandelen worden verzameld en beheerd in het centrale orderboek van de Euronext-groep.

Over Aedifica
Aedifica is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht die zich specialiseert in Europees zorgvastgoed en in het bijzonder de huisvesting voor senioren. Aedifica heeft een portefeuille van meer dan 260 sites opgebouwd in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met een waarde van meer dan 2,3 miljard €.
De Groep heeft begin november 2019 een overnamebod uitgebracht op de aandelen van Hoivatilat, de Finse zorgvastgoedinvesteerder waarmee Aedifica zijn intrede op de Noord-Europese markt wil maken. Aedifica is genoteerd op Euronext Brussels (2006) en Euronext Amsterdam (2019) onder de volgende codes: AED; AED:BB (Bloomberg); AOO.BR (Reuters). De marktkapitalisatie bedroeg ca. 2,7 miljard € op 6 november 2019. Aedifica is opgenomen in de EPRA- en Stoxx Europe 600-indexen.

 

Recente berichten

Greystar, Gemeente Amsterdam en Blauwhoed tekenen meerjarige samenwerkingsovereenkomst

Greystar, Blauwhoed en de gemeente Amsterdam bezegelden vandaag op vastgoedbeurs PROVADA in Amste...

HB Capital verhuurt winkel in Spijkenisse aan Miss Etam

HB Capital heeft een huurovereenkomst gesloten met fashionretailer Miss Etam voor de huur van cir...

PrivacyPerfect start-up kiest Syrinx voor pr en communicatie

PrivacyPerfect lanceert als eerste ter wereld een gebruiksvriendelijke datamapping-tool waarmee o...

Kennismaken met Syrinx pr & communicatie? 

Syrinx PR